Uppgifter: Brian Cooper nära Skellefteå AIK

Enligt uppgifter till Hockeyfeber.com ska Björklövens backgigant Brian Cooper som gjort stor succé sedan han anslöt från AIK inför säsongen vara muntligt överens, trots ett år kvar på kontraktet, med ett annat AIK, nämligen Skellefteå.

Den amerikanska backen stod denna gångna säsongen för 25 poäng (6+19) på 49 spelade matcher. Han blev även utsedd till årets back av Hockeyallsvenskans expertjury.

Om så blir fallet är det ett stort tapp för Björklöven som mister sin bästa spelare till sin ärkerival. Inför förra säsongen gjorde ”Lövens” bästa back, Jacob Andersson den förbjudna flytten och nu verkar samma sak ske igen.

Brian Cooper har gått från klarhet till klarhet och utvecklade framförallt sin offensiv där jag tror det finns väldigt mycket mer att hämta. Han skulle passa väldigt bra in i Skellefteås sätt att spela ishockey.

Erik Forsell, GM i Skellefteå har inte legat på latsidan sedan det abrupta slutet på säsongen. Jonathan Johnsson, Modo och Oskar Nilsson, Oskarshamn, presenterades häromdagen. Även målvakten Arvid Söderblom som spenderade förra säsongen i Tingsryd ska vara klar för spel med västerbottningarna.
Publicerad av Jesper Sarri

Jesper.sarri@hotmail.com

2 reaktioner till “Uppgifter: Brian Cooper nära Skellefteå AIK

    1. Har inte sett alla matcher med honom den här säsongen, men av det jag sett så är jag mycket imponerad. Han är inte så lång (178 cm), men jäkligt stark i närkampsspelet. Helt okej på rören, men spelintelligensen är det som sticker ut. Väldigt smart spelare som löser de flesta av situationer. Tycker hans 25 poäng borde vara en högre siffra med tanke på vilken offensiv uppsida han visade upp under säsongen. Första gången jag såg honom tyckte jag att han påminde om Kodie Curran. Den karln blommade ju ut rätt sent. Kanske kan Cooper få en liknande utveckling?

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: