HockeyAllsvenska-finalen

Det vankas hockeyfest i norr. Luleå och Skellefteå dominerar i hockeyns finrum SHL och de borde vara de hetaste lagen i Sverige. Så är det inte. Inte ens hetaste lagen i Norrland. Det är Björklöven och Modo. Det har blivit ett hatmöte de senaste åren och ska nu mötas i den HockeyAllsvenska-finalen.


Seriesuveränen från Umeå säkrade seriesegern med några omgångar kvar att spela och får därmed hemmaplansfördel i finalen. Under säsongen har vi fått se fyra möten mellan lagen där de vunnit två vardera på hemmaplan. Värt att nämna är att Modo vunnit två på ordinarie tid medan ”Löven” vunnit efter förlängning.

Det kommer vara fullsatt i samtliga matcher och inramningen kommer vara den bästa vi får se i svensk hockey den här säsongen, det är jag övertygad om. Modos supportrar har senaste säsongerna fyllt hela kortsidan i A3 Arena när Modo gästat Björklöven och så lär det bli även nu. Det har varit grymt mäktigt.

Ett stort grattis till Jonathan Johnsson som seglade upp i topp som bästa poänggörare under en säsong i Hockeyallsvenskan. Var det någon som trodde på det inför säsongen? Nej, inte ens Jonathan själv skulle jag tro.
Ingen har väl missat att han bildat en kedja med Patrik Karlkvist och Adam Tambellini sedan den sistnämna kom till klubben mitt under säsongen?
Man brukar ju säga att en kedja inte kan göra ett helt lag. Att om man bara tar bort den kedjan så har dem ingenting. Jag börjar tro att det kanske inte stämmer den här gången. De verkar nästan vara ostoppbara.

Patrik Karlkvist, 52 matcher, 68 poäng.
Jonathan Johnsson, 52 matcher, 79 poäng.
Adam Tambellini, 37 matcher, 63 poäng.

Det är helt galna siffror. Björklöven lär få göra allt i sin makt för att stoppa denna ”ostoppbara” kedja, men är det någon som kan göra det så är det Joe Cannata.

Per Kenttä, eller ”Jesus” som han kallas i Umeå lyckades på något vänster se den enorma potentialen i Cannata.
Förstår inte hur han hittar alla dessa guldklimpar i alla klubbar han varit i.
Cannata med nästan 94 i räddningsprocent har stått på huvudet många matcher i vinter och är den största anledningen till att Björklöven vunnit serien.

Utöver Cannata så har många andra i Löven gjort det väldigt bra så klart. De har fyra bra femmor som alla kan producera. Kenttä och Fagervall har byggt en maskin som kört över det mesta som kommit i deras väg. När serien drog igång såg det väldigt bra ut för ”Löven”. Sen dess har de förstärkt laget med Fredrik Weigel, Tyler Vesel, Adam Plant, Zach Palmquist för att inte nämna Olle Liss och Axel Ottosson. Det säger väl det mesta om hur bra lag de har.

Modo å andra sidan har även de förstärkt laget under säsongen, men inte riktigt i samma utsträckning som Björklöven gjort.

Målvaktskampen mellan Cannata och Bartosak kommer bli hyperintressant att följa.
Kommer ”Löven” klara av att stänga ner de tre musketörerna (Johnsson-kedjan, obviously)?

De två grejerna känns som det som kommer att fälla avgörandet.

Jag ser framemot denna drabbning extremt mycket. Det kommer bli blod, svett och tårar. Hockeyn kokar i Umeå och Örnsköldsvik igen. Kan du inte vara på plats så rekommenderar jag att slå på Cmore 10/3, nedsläpp kl. 19:00.


Publicerad av Jesper Sarri

Jesper.sarri@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: