Rögle BK mot SM-guldet

När Rögle mitt under säsongen plockade in Chris och Cam Abbott till föreningen, var min första tanke att det bara var ännu ett lag skulle råka dit för att göra ”En Modo” d.v.s. plocka in f.d. framgångsrika spelare och tro att det ska leda till sportsliga framgångar. Oj, så fel jag hade.

Mitt i säsongen 2017/2018 anställdes Chris Abbott som general manager och brorsan Cam som huvudtränare. De har alltid visat ett jäkla driv på isen och de har dem verkligen tagit med till Rögle. Det är pondus i dessa karlar. En pondus och en tro på dem själva som smittar av sig på hela gruppen. Det blåser positiva vindar i Ängelholm.
Om jag hade varit ishockeyspelare idag hade jag velat flytta till Ängelholm och spela för Rögle BK. Jag tror att många känner som mig. Det skulle inte förvåna mig om Henrik Zetterberg som suttit på läktaren några gånger i Catena Arena den här säsongen känner likadant.

Rögle leder serien och har imponerat. Det är ingen tillfällighet att de är högst upp i tabellen. De har ett väldigt, väldigt spännande lag. Kodie Curran som är hela seriens bästa back utan konkurrens gör ett hästjobb bakåt och framförallt framåt. Han följer med i anfallen likt David Rundblad gjorde 2010/2011 när han noterades för 50 poäng och jag förväntar mig inget annat än att Curran uppnår samma siffror.
Han är dock en mycket bättre spelare än vad Rundblad var. Gör knappt några misstag och är stabil även i det defensiva jobbet den här säsongen.
Inte nog med det så har de även kanadensaren Eric Gelinas, den hårtskjutande backen är ingen föredetting, han är bara 28 år gammal. Som 22-åring snittade han en halv poäng per match i NHL. Det visar vilken potential han besitter. Niklas Hansson är tillbaka i Ängelholm och har spelat en fantastisk hockey. Han verkar ha hittat rätt igen efter två halvdana säsonger i Nordamerika. Tillsammans har de tre backarna gjort 16 poäng på 18 spelade matcher. På toppen av moset gör ikväll Craig Schira säsongsdebut. En back som i sina bästa stunder är en av seriens bästa backar.

Jag satt och funderade på hur Rögle ska sätta ihop sina kedjor när Ted Brithén är tillbaka i laget. Jag hade väldiga problem att få ihop det. Ett lyxproblem såklart. Och det var t.o.m. innan Nick Sörensen blev klar för laget. Nu har jag ingen aning. Jag tror Cam får använda sig av en tombola när han ska ta ut det.

Dennis Everberg är extremt stor och stark ute på banan. En härförare som ger allt för laget. Kommer bli ovärderlig för Rögle tack vare femårskontraktet han kritade på inför denna säsong. Given i ett svenskt landslag.
Ted Brithén, Leon Bristedt, Nick Sörensen, Mattias Sjögren och Daniel Zaar är fem andra killar som alla är aktuella för landslagsspel. Nils Höglander och Dominik Bokk är två hyperintressanta ungdomar som kan bli hur bra som helst. Taylor Matson verkar ha ätit dunderhonung hela sommaren. Han spelar sin livshockey.

Roman Will har visat sig vara en högklassisk målvakt och det är även Rifalk, det såg vi inte minst i kvalet till SHL när han nästan på egen hand räddade Oskarshamn i vissa matcher.

Rögle BK är på riktigt med i kampen om SM-guldet redan i år och räkna med det i många år framöver.


Publicerad av Jesper Sarri

Jesper.sarri@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: