Veckans lag i SHL – vecka 3

Tiden flyger iväg och vi har återigen avklarat en vecka av SHL.
”Veckans lag” är ett segment som funnits genom alla år på alla sajter och det är något som även jag kommer att anamma och skriva om varje söndag.
Det har varit en händelserik vecka där Rögle imponerat mest på mig. Ängelholms-laget toppar tabellen välförtjänt.

Här kommer mitt lag:

MÅLVAKT

Niklas Rubin, Frölunda HC
Ingen målvakt som spelat två matcher i veckan har imponerat över två matcher. En som däremot gjorde en jättematch var Niklas Rubin när Frölunda gästade Skellefteå i torsdags. Han stod på huvudet första halvan av matchen när FHC drog på sig allt för många utvisningar och gav verkligen sitt lag chansen att vinna vilket de senare gjorde.

BACKAR

Nils Lundkvist, Luleå HF
Den unge backen går från klarhet till klarhet. Inledde SHL väldigt lovande och har fortsatt på den inslagna vägen. Luleå tog en tung skalp borta mot Oskarshamn och vann även hemma mot Linköping. Full pott för norrbottningarna i veckan och mycket har de att tacka Nils för. Det blev tre poäng (1+2) från hans klubba. Känns overkligt att han ska spela JVM i vinter. Han är grymt bra just nu.

Kodie Curran, Rögle BK
Jag ber om ursäkt på förhand ifall ni tycker att det blir för mycket, men jag kan inte sluta imponeras av denna karln. Det är inte rättvist att vi får se honom ännu en säsong i SHL. Vad har vi gjort för att förtjäna det? Han är överlägset bästa backen i ligan och det är så kul att se honom. Han flyger fram på isen och älskar att följa med i anfallen. Grymt skicklig med pucken och gör knappt några misstag. Han är t.o.m. bra defensivt.
Det blev ett mål och en assist från honom den här veckan, men han hade bud på betydligt fler. Kunde ha gjort två kassar redan i första perioden mot Leksand senast. Njut så länge det varar. Nästa säsong spelar Kodie Curran i NHL.

FORWARDS

Rhett Rakhshani, Frölunda HC
Stod i veckan för ett mål och tre assister och har tack vare det seglat upp i toppen av SHL:s poängliga.
Rakhshani hade en knackig grundserie, men i slutspelade snittade han en poäng per match och har inlett årets säsong ännu bättre än vad han avslutade den förra. Ska bli spännande att följa vad han kan ut-rhetta i vinter.

Taylor Matson, Rögle BK
Stod för två väldigt viktiga mål den här veckan. Satte kvitteringen mot Örebro som senare ledde till en förlängning och två poäng till Rögle. Avgjorde matchen mot Leksand med sitt 4-3 mål. En stark inledning på säsongen av amerikanen som är inne på sin femte säsong i SHL med Ängelholms-klubben.
Noterbart är att han aldrig tidigare gjort över åtta mål på en säsong. Efter sex matcher den här säsongen har han gjort fyra.

Fredrik Händemark, Malmö Redhawks
Återigen en väldigt bra vecka för Händemark som startat säsongen bättre än någonsin. Han har haft tre riktigt bra år i Malmö, men det verkar som att han ska bli en pålitlig poänggörare på riktigt nu. Den här veckan blev det tre passningspoäng och det betyder att han gjort sju poäng på fem matcher. Går i bräschen och är oumbärlig för årets rödhökar.


Publicerad av Jesper Sarri

Jesper.sarri@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: