Sarri: Så slutar kvällens SHL-matcher

Malmö – Örebro
Jag tror Örebro drar det längsta strået i Malmö Arena ikväll. Har tre raka förluster. Såg bra ut sist mot Rögle, men föll efter förlängning. Det är dags att börja vinna igen.

Oskarshamn – Luleå
Det är är inte bara att ställa ut skridskorna och förvänta sig tre poäng när man kommer och gästar nykomlingen Oskarshamn. De andra lagen borde ha lärt sig det nu, men de är jäkligt starka hemma. Tyler Kelleher är glödhet och frälser återigen IKO. Det blir en hemmaseger.

Rögle – Leksand
Jag är verkligen imponerad av Rögle. De kommer att vara ett topplag den här säsongen. Leksand gästar som också har imponerat inledningsvis. Dock så väger hemmafördelen tungt här och blir avgörande. LIF är grymt starka hemma där de har elva raka segrar (med förra säsongen inräknad), men inte riktigt lika bra statistik borta. Rögle segrar ikväll.

Frölunda – Färjestad
Ett ”derby” som Frölundas sociala medier-ansvarige uttryckte sig. Inte riktigt va? Allt jämnt en spännande match med mycket historia som möts i Scandinavium ikväll. Frölunda kommer från en utskåpning i Skellefteå där de vann med hela 6-1. FBK vann i sudden senast där Malmö stod för motståndet. FHC såg bitvis fruktansvärt heta och sammansvetsade ut mot Skellefteå och jag tror att de fortsätter på den inslagna vägen.
Frölunda vinner.

HV71 – Skellefteå
HV spelar bra, men de gör inte mål. Endast åtta mål på de inledande fem matcherna, men det är inte konstigt. De har knappt någon naturlig målskytt. Ser inte riktigt vem som ska göra målen i dagens HV71. Skellefteå spelade bra mot Frölunda i nästan halva matchen och borde gjort fler mål, men en storspelande Niklas Rubin räddade göteborgarna. Spana in Andreas Wingerli ikväll. Han är glödhet just nu.
Jag tror att västerbottningarna åker hem från Jönköping med en vinst i bagaget.

Linköping – Växjö
”Äntligen” sa nog Sam Hallam till sig själv efter att Växjö besegrade Oskarshamn i torsdags. ”Äntligen” sa nog inte Bert Robertsson efter 4-1 förlusten mot Luleå i torsdags. Jag tror Växjö kommer att börja vinna matcher, men det tror jag inte om LHC. Har tippat dem sist i serien och ser verkligen inte hur de ska undvika negativt kval. Tycker de har gjort ett felbygge.
Växjö vinner.

Publicerad av Jesper Sarri

Jesper.sarri@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: