SHL:s tio bästa juniorer

10. Jacob Olofsson
Spelskicklig och modern center som oturligt missade en stor del av förra säsongen. Hade inte sett Timrå mycket fram tills att jag punktmarkerade honom när dem spelade kval till SHL och han var rent ut sagt dålig. Det visade sig att han drogs med en skada och nu ser han ut som en helt annan spelare. Ser stor potential i honom.

9. Noel Gunler
Fick prova på spel i SHL redan förra säsongen och fick direkt en stor roll i powerplay. En jäkligt duktig spelare som kommer gå högt i nästa års draft.

8. Filip Hållander
Spelade en bländade hockey i kvalet mot SHL, men det räckte inte för att hålla kvar Timrå i svensk hockeys finrum. Filip besitter ett väldigt fint spelsinne.

7. Dominik Bokk
Draftad i första rundan och förväntas bli en NHL-spelare en dag. Kommer från en imponerande säsong bakom sig i Växjö, men har inte fått fart på poängskörden i Rögle ännu, men det kommer. Snart lossnar det för tysken!

6. Philip Broberg
Gick den här sommaren som nummer åtta i draften. Beskrivs av Edmonton Oilers ledning som deras kommande storback. Har inlett säsongen över förväntan i Skellefteå. Kommer växa över säsongen och kan mycket väl vara en av seriens bästa backar redan i vinter. Han blandar och ger lite för mycket just nu för att rankas högre på min lista.

5. Jonathan Berggren
Missade stora delar av förra säsongen. Hade varit given i ett JVM-lag. Året innan spelade han U18-VM där han blev fyra i poängligan med 10 poäng på 7 matcher. Före Kaapo Kakko i poängligan och bara två poäng bakom poängligavinnaren, en viss Jack Hughes. Har inlett säsongen grymt bra och har bra fart under skridskorna och ett fantastiskt spelsinne. Tror på minst 30 poäng den här säsongen.

4. Nils Lundkvist
Gör sin tredje säsong i Luleå trots sin unga ålder. En väldigt viktig kugge i laget redan förra säsongen och kommer få axla en ännu större roll nu. Väldigt duktig på att flytta pucken och gillar även att följa med i anfallen. Draftad i första rundan av Rangers 2018 och åker förmodligen över nästa år för att ta en plats i NHL.

3. Alexander Holtz
De flesta har väl sett redan nu vad Holtz är kapabel till att göra. Om han fortsätter att prestera som han gjort de första matcherna kommer han när vi summerar säsongen förmodligen vara utsedd till årets junior. En blivande superstjärna.

2. Nils Höglander
Fick sitt genombrott i slutet av förra säsongen då han allt som oftast lekte hockey ute på isen. Har inlett säsongen på ett lika bra sätt och jag tror att han kommer få prova på landslagsspel redan den här vintern.

1. Samuel Fagemo
Det blev klart för någon dag sedan att Fagemo återvänder till SHL då han inte lyckades knipa en ordinarie tröja i Los Angeles Kings. En jätteförstärkning för Frölunda och årets JVM-lag.
Var en stark bidragande orsak till att Frölunda tog SM-guld förra säsongen och kommer förmodligen vara minst lika bra nu.

Publicerad av Jesper Sarri

Jesper.sarri@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: