SHL:s tio hetaste spelare just nu

Vi är fyra omgångar in i årets upplaga av SHL och det är många spelare som har utmärkt sig extra mycket. Här är de tio spelarna som jag tycker är bäst just nu.

10. Sebastian Wännström
Sin sista säsong i Rögle snittade han nästan en poäng per match. Flyttade till Jönköping för spel i HV71. Väl där tycker jag han fick fel roll i laget. I Leksand får han spela i den roll han ska spela. Ser honom som en stark kandidat till att vinna skytteligan.

9. Tyler Kelleher
Gillar skarpt det jag sett av Kelleher inledningsvis. Väldigt teknisk, fin blick för spelet och kan även avsluta. Han är mycket bättre än vad jag förväntade mig. Kunde med lite tur gjort tre-fyra poäng till.

8. Jonas Ahnelöv
Ser en på nytt född Jonas Ahnelöv ute på isen. Vet inte vad han ätit i sommar, men han ser förbaskat pigg ut. Spelat väldigt stabilt och bidrar med allt möjligt på isen.

7. Rhett Rakhshani
Har knappt hunnit se Frölunda den här säsongen. Med det sagt så står Mr. Rakhshani på fem gjorda poäng på fyra matcher. Kände att jag ville ha med honom på den här listan efter att ha sett höjdpunkterna från hans matcher. Speciellt målet senast. Sjukt snyggt! En sjunde plats känns rimlig.

6. Daniel Zaar
Om Daniel Zaar spelar som han gjorde mot Malmö spelar inte Daniel Zaar mot Malmö nästa säsong. Då spelar han i NHL. Var överlägset bäst på planen i derbyt. Gillar honom tillsammans med sin parhäst Everberg. Kompletterar varandra väldigt bra.

5. Michael Haga
Levererade redan förra säsongen i bottenlaget Mora. Kan han hitta kontinuitet i sitt spel så har Djurgården en av ligans bästa spelare. Har inledningsvis spelat i en kedja med Holtz och Strandberg där de stundtals haft lekstuga i motståndarnas zon.

4. Michael Lindqvist
Toppspelare i SHL. Har mäktat med fem poäng på fyra matcher. Har även haft två skott i ramen. Hans kedja med Ejdsell och Ryno är tung att möta och skapar lägen i princip i varje byte. Kommer på allvar utmana Lasch och Lindström om poängligasegern.

3. Kodie Curran
Har skrivit det förut, men det tåls att skrivas igen. Kodie Curran är bästa backen i SHL. Han är t.o.m. kanske den bästa backen som spelat i SHL senaste tio åren, enligt mig. Tycker inte alls att han får det erkännandet han förtjänar av media, men det ska det förhoppningsvis bli ändring på. Spelar grymt mycket och gör det grymt bra.

2. Joakim Lindström
Under försäsongen såg det stundtals ut som han inte riktigt hade samma tryck i skridskoåkningen längre, men det är ett minne blott nu. ”Jocke” spelar en fantastisk hockey och äger planen fullkomligt som så många gånger förr. Joakim Lindström bestämmer tempot ute på isen. Joakim Lindström är bäst i SHL.

1. Tex Williamsson
Jag tycker det är så tråkigt att ha en målvakt på första plats, men med tanke på hur bra han spelat så vore det fel att inte placera honom som ”vinnare” på den här listan. 97.1%, är Tex räddningsprocent efter tre spelade matcher. Det är imponerande. Kul för 28-åringen som spelade division 2 hockey så sent som för bara fem år sedan. Anmärkningsvärt!


Publicerad av Jesper Sarri

Jesper.sarri@hotmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: